Rivieren

Rivieren die we bevissen

Jizera:

Om te vliegvissen heeft de Jizera een vliegviszone van 46 km in het Reuzengebergte.

De Jizera ontspringt op een hoogte van 930 meter uit een veengebied, het is een van de mooiste rivieren in het Reuzengebergte. De rivier heeft een mix van rotsachtige en zanderige bedding. Er zijn snelle en traag stromende delen in deze rivier dus perfect om te vliegvissen. Één nadeel is dat de zuurgraad van het water hoog is daardoor bevat het minder insecten. De rivier bevat bruine forel en vlagzalm en het beginnende deel van de Jizera ook kopvoorn.

Labe/Elbe:

De Labe ontspringt op een hoogte van 1387 meter. De rivier heeft een steengachtige bedding met veel diepe pools daarin. De rivier bevat bruine forel, beekforel, beekridder, regenboog forel en vlagzalm.

Upa:

Om te vliegvissen heeft de Upa een vliegviszone van 22 km in het Reuzgenbergte. 

De Upa ontspringt op een hoogte van 1432 meter. Twee kilometer van de Snezka de hoogste berg van Tsjechië. Het is een rotsachtige rivier die vrij diepe pools heeft en kan vrij snel stromen op bepaalde tijden van het jaar. U kunt vangen bruineforel, beekforel, beekridders, regenboog forel en vlagzalm.

Metuje:

Om te vliegvissen heeft de Metuje een vliegviszone van 58 km in het Adelaarsgebergte. 

De Metuje ontspringt op een hoogte van 586 meter in het mooie natuurgebied Adrspach. De rivier heeft voor het grootste deel een zanderige bedding wat het nadeel heeft snel bruin te worden tijdens een regenbui. U kunt vangen forel en vlagzalm.

Stenava:

Om te vliegvissen heeft de Stenava een vliegviszone van 23 km in het Adelaarsgebergte. 

De Stenava ontspringt op een hoogte van 718 meter in Polen, stroomt een gedeelte door Tsjechië en dan Polen weer in. De rivier heeft voor het grootste deel een zanderige bedding wat het nadeel heeft snel bruin te worden tijdens een regenbui. U kunt vangen forel en vlagzalm.

Malé Labe:

Om te Vliegvissen heeft de Malé Labe een vliegviszone van 10 km in het Reuzengebergte.

De Malé Labe ontspringt op een hoogte van 1363 meter in het Reuzengebergte. De beek heeft in het grootste gedeelte grind/zand en keienbedding. U kunt vangen forel en vlagzalm.

Ličná:

Om te Vliegvissen heeft de Ličná een vliegviszone van 17 km in het Reuzengebergte. 

De Ličná ontspringt op een hoogte van 440 meter. De beek heeft voor het grootste deel een zanderige bedding wat het nadeel heeft snel bruin te worden tijdens een regenbui. U kunt vangen forel en vlagzalm.